Vi slår hål på myter om hår! | Bobby Oduncu Sweden
 • Fri frakt från 299:-
 • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
 • Fri frakt från 299:-
 • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Vi slår hål på myter om hår!

Precis som med allt annat, så finns det en helt del myter om hår som många tror på. En myt kan ibland bli så utbredd att den misstas för fakta, trots att det egentligen inte finns någon fakta som backar upp myten. Det är spännande med myter, därför tänkte vi här lista upp 7 hårmyter samt förklaringen bakom dessa!

7 myter om hår

 1. Håret växer snabbare om du klipper det ofta.
  Falskt. Detta är en myt som många fått höra som barn, men det stämmer inte. Håret växer från rötterna i hårbotten, inte från topparna. Så nej, ditt hår växer inte snabbare av att du klipper det oftare.
 2. Mjäll är torr hårbotten.
  Falskt. Att ha en torr hårbotten som flagnar är inte alltid mjäll, du kan flagna från din hårbotten utan att det alltid är mjäll. Mjäll innebär att man har en överväxt av jästsvamp i hårbotten.
 3. Friska hår behöver inte balsam.
  Falskt. Alla hår som använder schampo behöver ett balsam, om man vill att håret ska skyddas och hålla sig fint och hälsosamt. Balsamets uppgift är att stänga fjällskiktet som öppnats upp av schampot. Använder man då inte balsam efter sitt schampo, så lämnar man dessa fjällskikt öppna, vilket gör håret betydligt mer sårbart och öppet för slitage.
 4. Balsam ska endast användas i topparna.
  Falskt. Balsam bör du använda i hela längderna – det är givetvis inte endast topparna som behöver skydd och vård, utan hela håret. Om du inte vill applicera balsam i hårbotten så kan du undvika området närmast hårbotten.
 5. Håret vänjer sig vid hårprodukter som då tappar sin effekt.
  Falskt. Håret bygger inte upp en tolerans mot ett schampo eller balsam, oavsett hur många år du använder samma sort. Många tror att man behöver variera sina produkter för att håret vänjer sig efter ett tag och produkterna då tappar sin effekt – men detta stämmer inte. Du kan lugnt använda samma produkter hela tiden om du vill, effekten försvinner/minskar inte för det.
 6. Värmeskydd hjälper inte.
  Falskt. Använder du dig av ett värmeskydd av bra kvalité, så kan du lita på att värmeskyddet hjälper. Ett värmeskydd har som syfte att skydda håret från att brännas vid användning av exempelvis hårfön, locktång, plattång. Utan ett värmeskydd så kommer håret att brännas och slitas mycket snabbare.
 7. Stress kan orsaka håravfall.
  Sant. Detta stämmer, och det är många som lever med stress och märker att detta påverkar ens hår på många olika sätt, bland annat håravfall, att håret blir fett snabbare, med mera.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sexton =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tretton =