Varför du ska vara försiktig med blött hår | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Varför du ska vara försiktig med blött hår

Det finns många som inte vet att håret är extra skört när det är blött. Därför bör håret behandlas mycket varsamt och försiktigt när det är blött, för att undvika onödigt slitage.
Men varför är håret skörare när det är blött? Gäller det alla hår? Hur vet man hur man ska ta hand om håret när det är blött?

Vad händer med håret när det är blött?

Det finns säkert många som någon gång hört att man ska vara försiktig och varsam med ett blött hår, men som kanske inte vet varför. Vad är det som gör att ett blött hår är så mycket skörare än ett torrt hår?

Det som händer när håret blir blött är att det lager som håret omges av (hydrogen lipid) blir tunnare samt att keratinskiktet undertill öppnar sig, blir poröst och därmed mer mottagligt och sårbart mot yttre slitage och påfrestningar. Man kan säga som så, att ett blött hår har inte samma skydd eller motståndskraft så länge det förblir blött.

Ska man alltid låta håret självtorka?

Det här är en mycket bra fråga. Det är så klart alltid en fördel att undvika värme i den mån det går, då värme sliter på håret. Men – det är inte alltid det är fördelaktigt att låta håret självtorka istället för att föna det torrt.
Har du till exempel ett väldigt tjockt och/eller långt hår som tar lång tid på sig att självtorka – ja, då blir det också en väldigt lång tid som du går med blött och fuktigt hår, ett hår som då är mer sårbart än om det hade varit torrt. Därför kan det i många fall vara bättre att föna håret för att få bort det mesta av fukten. Föna då på en väldigt låg värme, samt använd värmeskydd.

Du bör till exempel aldrig gå och lägga dig med blött hår, då du kommer att ligga och skava på håret mot kunden under natten och skapa slitage.

Vad ska jag undvika när håret är blött?

En tumregel när ditt hår är blött, är att behandla det som en liten bebis ungefär. Var väldigt varsam, ska du reda ut tovor – red ut väldigt försiktigt, gnugga inte ditt hår med en handduk och dra och slit inte för mycket i håret. Hår är väldigt skört och sårbart när det är blött, och behöver därför behandlas därefter! 🙂

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − elva =