Varför balsam är så viktigt | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Varför balsam är så viktigt

Måste man verkligen använda balsam…? Räcker det inte med att bara använda schampo, om håret ändå känns lent och mjukt med enbart schampo?
Måste kanske är att ta i – men om du önskar ett friskt och hälsosamt hår som håller sig friskt längre, så är balsam förutsättningen för detta! Vi ska förklara varför.

Schampot öppnar, balsamet stänger

Ett hår kanske ser bra ut och känns bra med bara schampo, men allt med ett hår kan du inte se med blotta ögat – så även om ditt hår kanske känns bra med bara schampo, så behöver ett hår även balsam.

Ett hårstrå består av flera lager, dessa lager kan man se om man kikar på ett hårstrå genom ett mikroskop. Det yttre lagret på håret kallas för fjällskikt. Det är fjällskiktet som skyddar det inre skiktet av håret, detta inre skikt kallas ”cortex” och står för den största delen av hårets uppbyggnad. Det som skyddar håret som mest är när fjällskiktet ligger platt längst med håret. Med andra ord är fjällskiktet väldigt viktigt för att håret ska hålla sig starkt, och för att fukten ska bevaras i håret.
Det ett schampo gör, är alltså att öppna upp fjällskiktet. Detta är schampots uppgift, just för att rengöra håret ordentligt. Det ett balsam sedan gör, är att stänga fjällskiktet igen.

Vad händer med håret om man enbart använder schampo?

Vad händer om du bara använder schampo, och helt skippar balsamet? Dels så lämnar du fjällskiktet öppet, vilket leder till att det inre skiktet av håret blir mycket mer utsatt för slitage så som värme, väder, smuts, fukten bevaras inte, med mera. Detta kan då leda till att håret blir torrt, slitet och frissigt mycket snabbare.
Genom att alltid avsluta med balsam, så kan du effektivt motverka detta. Balsamet stänger som sagt fjällskiktet igen, vilket gör ditt hår mycket mer motståndskraftigt och skyddat mot yttre slitage. Använder du dessutom ett balsam som innehåller exempelvis hydrolyserade veteproteiner (som vårt balsam gör) så ger du håret ett ännu högre skydd mot slitage.

Så med andra ord – vill du att ditt hår ska hålla sig längre, och inte slitas så snabbt, så bör du alltid avsluta din tvätt med balsam. 🙂

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sjutton =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =