Vad är håravfall? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.
  • Fri frakt från 299:-
  • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Vad är håravfall?

En mycket vanlig fråga är: hur mycket hår är normalt att tappa? Hur vet man om man har ett onormalt håravfall?
Det kan vara svårt att veta hur mycket hår man ”ska” tappa, och det är inte alla som ens vet att ett visst håravfall varje dag är fullt normalt och händer för alla.
Här ska vi nu reda ut lite vad håravfall är, varför man tappar hår – och hur man vet om man har ett normalt håravfall eller inte. Häng med!

Varför håravfall?

Varje dag tappar vi omkring 100 hårstrån – vissa lite mer, vissa lite mindre. Men omkring 100 hårstrån per dag är fullt normalt och ska tappas varje dag.
Det är inte alla som vet att man ska tappa lite hår varje dag, och då kanske känner en oro över att man tappar lite hår varje dag – men det är alltså helt normalt och förväntat att tappa omkring 100 hårstrån per dag, detta är enkelt förklarat på grund av att hårstråna befinner sig i olika faser i sin växtcykel.

Tappar jag onormalt mycket hår?

Det är en ganska klurig fråga det där, för det är ju så klart svårt (omöjligt) att räkna exakt hur många hårstrån du tappar per dag, och det är även individuellt vad som är normalt – så runt 100 hårstrån är ett ungefär. Det man kan försöka fundera på är om man upplever att man tappar mer hår nu än förr, om man upplever att man börjat tappa mer hår än man normalt gör – då kan det röra sig om ett onormalt håravfall. Eller om man kan känna att håret blivit tunnare.

Vad gör jag om jag upplever onormalt håravfall?

Om du börjar uppleva mer håravfall än vanligt så är det alltid en bra idé att rådfråga en läkare, kanske kan det vara så att man behöver kolla sina värden så att man inte har brist på någonting. Samt säkerställa att det inte finns någon underliggande sjukdom bakom håravfallet.
Men väldigt vanliga orsaker bakom onormalt håravfall är många gånger stress. Även hormoner, kosten, om man använder för starka produkter i hårbotten, genetik, åldern, med mera.

Många människor upplever någon gång i livet ett ökat håravfall – det betyder inte nödvändigtvis att problemet kommer att stanna permanent, och många gånger kan man motverka håravfallet genom att få i sig en bra kost med rätt näring, att minska på stressen och ta hand om sin kropp och själ.

Har du någon fråga om håravfall? Tveka inte att ställa den här nedan i kommentarsfältet, så svarar vi så snabbt vi kan! 🙂

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − ett =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + två =