Trassligt hår efter duschen? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Trassligt hår efter duschen?

Många upplever att håret känns och ser trassligt ut efter att man tvättat håret. Kanske du känner att ditt hår blir ett enda trassligt fågelbo, omöjligt att reda ut när det är blött? Det finns tips och tricks att ta till för att undvika detta!

Det är ett ganska vanligt problem många har, där ens hår trasslar och tovar sig – speciellt efter att man tvättat håret och håret fortfarande är blött. Som frisör har Bobby fler användbara tips för att undvika detta.

Förstör inte ditt hår när det är blött

Det hela börjar i duschen. Du kan redan vid schamponering börja motverka ett trassligt och tovigt hår – nämligen i hur du väljer att applicera ditt schampo! Det många göra, är att helt enkelt ta en generös klick schampo, för att sedan gnugga in schampot i hela håret. Många gnuggar ganska ordentligt, för att verkligen få schampot över hela håret. Detta är det första man bör tänka på, för ju mer du gnuggar ett blött hår, desto trassligare (och mer slitet) blir det.
Håret är mycket känsligare när det är blött än torrt, där ett blött hårstrå lättare går av eller blir slitet snabbare. Så var väldigt varsam med håret när det är blött.

Var försiktig med att borsta ett blött hår

Det kan vara väldigt lockande att grabba tag i närmsta hårborste och dra igenom håret för att reda ut diverse tovor och trassel – men detta bör du se upp med! Som vi nämnde högre upp, så är ett hår mycket ömtåligare och benäget att gå av när det är blött. Det du kan göra är att försiktigt försöka reda ut håret med en bredtandad kam, eller en borste som är specifikt gjord för att fungera i ett blött hår. Som exempelvis vår Detangling Brush.
Alternativt kan du försöka reda ut håret i duschen med fingrarna, medan du har balsam i håret, för ett ännu skonsammare sätt att reda ut trassel och tovor i ett blött hår.

Gnugga inte med handduken!

Någonting du kan tänka på om du vill undvika ett trassligt, frissigt och slitet hår, är att inte gnugga ditt blöta hår med handduken. Frottéhanddukar sliter nämligen enormt på hårstråna. Genom att försöka gnugga håret torrt med en handduk, så kan detta leda till ännu värre trassel – för att inte tala om frissighet! Här kan du istället försiktigt krama ur vattnet ur håret med händerna.

Leave-in produkter som skyddar och vårdar

Ett annat hett tips är att ha i någon form av leave-in produkt i ditt fuktiga hår. Till exempel balsamspray. Detta har en utredande effekt på håret, och kan ge skydd och vård till håret. Att försöka skydda håret från att slitas för mycket är ett jättebra sätt att motverka att håret blir trassligt och tovigt!

Dags att klippa håret?

Var det ett tag sedan du klippte dina toppar? Att klippa håret kan också vara ett sätt att eliminera en del trassel, då slitna och kluvna hårtoppar ofta tenderar att fastna i varandra och trassla till sig lättare. En klippning, om än bara topparna, kan hjälpa med att motverka trassligt hår – både när det är blött och torrt! 🙂

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + fem =