Tips för att ta hand om lockigt hår! | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Tips för att ta hand om lockigt hår!

Vill du bära dina lockar lite oftare, och skippa plattången, men kanske inte vet vart du ska börja, hur du ska göra för att dina lockar ska må bra och visa sitt bästa jag? Här kommer några användbara tips, samt nyttig information om just lockigt hår!

Ett lockigt/krulligt hår är generellt ett torrare och skörare hår. Lockiga hår har därmed en tendens att bli extra torrt, och också frissigt. Därav är lockigt hår en hårtyp som ofta behöver extra mycket omsorg, vård och bra produkter. Mer protein och fukt!
I ett rakt hår till exempel så tenderar den naturliga oljan, sebum från hårbotten, att vandra sig ned över längderna över längderna. Men för ett lockigt hår så stannar oljan i hårbotten. Detta är bland annat varför ett lockigt hår i regel är torrare än ett rakt hår.

Sulfatfritt och silikonfritt

För att inte torka ut redan sköra och torra lockar, så rekommenderas att använda sulfatfritt schampo. Sulfatfritt schampo är bra för alla som vill undvika att torka ut håret och torka ut sin hårbotten, men desto viktigare blir detta för ett lockigt hår som är i ännu större behov av just fukt. Genom att använda sulfatfritt schampo så kan du tvätta ditt hår utan att riskera att torka ut det och skapa onödigt friss.
Balsam är också otroligt viktigt – för alla hår, men inte minst ett lockigt hår som är i ännu större behov av den fukten, vården och skyddet som ett bra balsam erbjuder. Ett tips är att använda ett balsam utan silikoner, då silikoner kan tendera att tynga ned håret. Silikoner kan kosmetiskt ge ett glansigt och mjukt hår, men gör egentligen ingenting mer för håret än att främst ligga som en hinna över hårstrået och förhindra fukt samt annan näring att ta sig igenom – och kan då i längden torka ut håret.

Fukt, fukt, och återigen fukt!

Som tidigare nämnt, så är ett lockigt hår torrare än ett rakt hår. Därför är det viktigt med massor av fukt! Förutom att använda bra schampo och balsam som ger massor av vård och fukt, så är det även bra att använda olika produkter efter tvätt. Som exempelvis balsamspray/leave-in produkt, serum, olja, och dylikt. Detta för att ge håret så mycket fukt som bara möjligt.

Att dessutom använda sig av en djupvårdande och fuktgivande inpackning en gång i veckan kommer ditt hår att älska dig för! Här vill vi tipsa om vår egen inpackning, Multi Repair Hair Masque. En tjock, krämig inpackning med både protein och fukt, för att ge näring och fukt till det allra torraste håret.

Protein!

Även protein är viktigt för ett lockigt hår. För alla hår, givetvis – men som nämnt ovan så behöver ett lockigt hår desto mer fukt och protein. Håret är delvis uppbyggt av just protein, och just lockiga hår som både är skörare och torrare än raka hår – behöver ofta ännu mer protein för att stärka och skydda håret.

Borsta inte ett lockigt hår

Hur märkligt låter inte detta…? Men för att undvika frissiga och ohanterliga lockar, så är ett hett tips att inte borsta ett lockigt hår när det är torrt! Många med lockigt hår vittnar om att det sällan ser bra ut att borsta ett lockigt hår när det är torrt. Istället kan du kamma/reda ut ditt lockiga hår medan det fortfarande är blött/fuktigt (med försiktighet, då håret är skörare när det är blött). Många med lockigt hår upplever att det fungerar väldigt bra att kamma och reda ut håret med fingrarna i duschen, medan balsamet är i håret. Då blir håret lättare att reda ut.

Sov med håret uppsatt

Ett tips är att sova med håret i exempelvis en lös knut, eller införskaffa ett så kallat satin-örngott. Ett sådant örngott motverkar den friktion som annars blir mellan hår och örngott.

Lufttorka håret eller torka med en diffuser

Ett lockigt hår mår bäst av att lufttorkas, eller varsamt torkas med hjälp av en så kallad diffuser på låg temperatur.
Krama upp valfri produkt i ditt hår (exempelvis en hårmousse) och krama upp lockarna med hjälp av produkten. Låt sedan håret självtorka, eller ta hjälp av en diffuser för att snabba på torktiden.
Detta kommer hjälpa dig att få vackra, definierade och levande lockar!

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 5 =