Steg för steg: produkterna i duschen! | Bobby Oduncu
 • Fri frakt från 299:-
 • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.
 • Fri frakt från 299:-
 • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Steg för steg: produkterna i duschen!

Känner du att du har koll på hur du ska använda schampo, balsam och inpackning? I vilken ordning produkterna ska appliceras – och varför?
Faktum är att inte många har koll på detta – och det vanligaste misstaget är att folk applicerar sin inpackning efter balsamet. Men visste du att detta kan motverka inpackningens fulla resultat? Vi ska förklara varför!

En av de vanligaste frågorna vi får är just – när ska man använda inpackning?
Det är inte så lätt att veta – och det kanske känns mest naturligt att applicera inpackningen efter balsamet. Men detta är faktiskt fel – för att en inpackning ska nämligen alltid appliceras efter schampot – och innan balsamet!
Men varför..?

Produtkernas syfte och uppgift

Anledning till att produkterna appliceras med schampo först, inpackning efter och sist balsam, är följande:

 1. Schampo
  Schampot är steg ett, där schampots uppgift är att öppna upp det yttersta lagret på hårstrået – kallat fjällskikt – och rengöra hårstrået ordentligt.
 2. Inpackning
  Inpackning är steg två, där inpackningens uppgift är att gå in på djupet och ge näring, vård och återfuktning mellan fjällskiktet och djupt in på hårstrået.
 3. Balsam
  Steg tre, det sista steget, är balsam. Balsamets uppgift är att stänga fjällskiktet igen, och ge skydd, vård och näring till håret.

Applicerar du alltså din inpackning efter balsamet, så har balsamet därmed stängt fjällskiktet på hårstråna – och inpackningen kan då inte gå in på djupet och verka. Därför ska inpackning alltid appliceras före ett balsam! En inpackning ersätter inte heller ett balsam.

(PS: Vår inpackning har dock förslutande egenskaper, så med just vår inpackning så är det inget måste att avsluta med balsam – då vår inpackning, likt ett balsam, dessutom stänger fjällskiktet igen. Finurligt va!)

Läs vår senaste inlägg

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat våra nyheter - Hydrate & Moisture Schampo & Balsam 250 ml

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Läs vår senaste inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 4 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 − 2 =