Skydda ditt hår i sommar! | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Skydda ditt hår i sommar!

Sommaren närmar sig med snabba steg, och vi är många som längtat efter värme, sol och bad.
Håret däremot – har kanske inte längtat fullt lika intensivt. Sommarens alla bad och timmar spenderade i solen kan ta ut sin rätt på håret, där håret kan bli solblekt, torrt och slitet. Men det finns knep du kan ta till för att skydda ditt hår inför, och under sommaren
!

Preppa håret

Redan nu är det givetvis klokt att börja förbereda håret inför kommande sommarmånader, där du redan nu kan se till att återfukta och vårda håret så mycket du bara kan. Detta är så klart fördelaktigt året om, för att bibehålla ett friskt och vackert hår.
Använd inpackning regelbundet, se till att hålla dig till ett riktigt bra och högkvalitativt schampo och balsam, försök att undvika värme så långt det går, och börja gärna med ett kosttillskott av kvalité anpassat för håret för att ge håret en riktig boost. Exempelvis har våra Superhair alla vitaminer och mineralämnen i den mängd som håret behöver för att växa och må bra, och innehåller dessutom Betakaroten som är bra att använda inför solande, då detta fördjupar och förlänger solbrännan samt ger ett bättre skydd för huden.

Klipp dina toppar!

Se till att redan nu klippa dina kluvna hårtoppar, eller klipp av en bit på längden om du hellre gör det. Har du kluvna toppar redan nu, så kommer dessa att klyvas än mer när håret sedan utsätts för sol och bad. Kluvna hårtoppar tenderar att äta sig uppåt i håret, vilket kan leda till att stråna går av och att håret ser risigt ut. Så ett riktigt bra tips är att ge ditt hår en ordentlig städning och äntra sommaren med ett hälsosamt och friskt hår.

Vad gör solen egentligen?

Tänk dig hur starka solens strålar är för vår hud som exempel. Solskyddsfaktor, och skyddande kläder, är någonting de flesta tar till under solens starkare timmar. Men håret då? Solens strålar är även väldigt starka för håret, där du gör bäst för håret genom att skydda det så gott du kan från solens strålar. Du kan exempelvis införskaffa ett UV-skydd anpassat för håret, där detta dessutom kommer att skydda din hårfärg från att blekas i solen.

Doppa inte huvudet

Självklart är det skönt och svalkande att doppa hela huvudet – inklusive håret – när vi tar oss ett dopp i havet, sjön eller poolen. Men ett nyttigt tips från oss är att i den mån det går, försök undvika att alltid doppa håret. Håret är som skörast när det är blött, och att ständigt doppa sitt hår och därmed gå med blött hår stor del av dagen riskerar att håret slits snabbare, inte minst när det dessutom har solen på sig. Vill du ändå doppa håret så är det så klart ingen katastrof, men då kan ett tips vara att ha i någon skyddande leave-in innan och efter du doppat ditt hår.

Bär en huvudbonad

Ett riktigt snyggt och effektivt sätt att skydda ditt hår från solen är att bära exempelvis en keps eller hatt. Detta är dessutom bra för att undvika att bränna din hårbotten!

NJUT

Men det viktigaste är så klart – glöm inte att njuta! Gör det du kan för att skydda håret mot att slitas i sol och bad, men glöm inte heller bort att njuta och bara vara. Sommaren är kort, kanske därför vi är så många som älskar och längtar till den <3

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − elva =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =