Rädda slitet hår efter sommaren | Bobby Oduncu
 • Fri frakt från 299:-
 • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.
 • Fri frakt från 299:-
 • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Rädda slitet hår efter sommaren

Har du också ett torrt, slitet och trött hår efter sommaren? Än är det sommar – men det är alltid en god idé att se efter sitt hår och vårda det. Här kommer några tips till dig som upplever att håret tagit stryk denna sommar, och som vill förebygga att håret slits allt mer.

Tips för att ge liv till slitet hår

 • Variera uppsättningarna.
  Med detta menas att man ska undvika att till exempel alltid ha håret uppsatt på samma sätt. Har du exempelvis ofta håret uppsatt i en hög tofs, stram tofs, stram knut eller dylikt, så sitter hårsnodden alltid på samma ställe och skaver – vilket på sikt kan leda till att håret börjar gå av där snodden sitter. Har du dessutom ofta strama eller tighta uppsättningar, så kan detta leda till att håret vid hårlinjen börjar gå av eller tunnas ur. Summan av kardemumman: variera hur du har ditt hår uppsatt! 🙂 Sätt upp din tofs i olika höjd till exempel, lösare ibland, ha flätor ibland. Detta kan hjälpa ditt hår att inte slitas lika snabbt.
 • Tvätta håret mer sällan.
  Många har säkert upplevt att man behövt tvätta håret oftare nu under sommaren, dels pga sol och bad och att man svettas mer. Försök att tvätta håret lite mer sällan, håret är som allra skörast när det är blött – och att gå med håret blött ofta (om så bara för en liten stund) kan orsaka onödigt slitage på håret.
 • Klipp håret.
  Kanske det de allra flesta inte vill höra – men efter en sommar med sol och bad, så kan det göra håret mycket gott att få sig en uppfräschning nu inför hösten. För att även motverka att kluvna hårtoppar ska äta sig uppåt i håret och orsaka onödigt slitage.
 • Mycket fokus på fukt.
  Ditt hår är förmodligen uttorkat och i stort behov av fukt. Testa att ge håret extra kärlek med produkter som fokuserar just på fukt.
 • Som vi alltid tjatar om – använd bra produkter av hög kvalité! 🙂
  JA vi vet, vi tjatar, haha! Men detta är en av de viktigaste punkterna för att få ett hår som håller sig fint och välmående längre. Speciellt under årstider som gärna sliter lite extra på håret. Att investera i bra och högkvalitativ hårvård är A och O för att håret ska må bra. Värt att tjatas lite extra om, med andra ord 😉

Vi önskar er en fin fortsättning på sensommaren! <3

Läs vår senaste inlägg

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat våra nyheter - Hydrate & Moisture Schampo & Balsam 250 ml

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Läs vår senaste inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + ett =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 1 =