Kan man laga ett slitet hår? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Kan man laga ett slitet hår?

Kan den vanligaste frågan som både Bobby i egenskap av frisör får, och som vi får i egenskap av hårvårdsmärke: Kan man reparera hår? Kan man laga ett hår som är väldigt slitet eller till och med går av?

Hår är dött

Detta är fakta. Håret är ett dött material, så det finns en begränsning hur mycket man kan göra för ett hår som redan är slitet – och just därför är det viktigt att förebygga slitage, i och med att svår slitage på håret inte går att ta bort eller försvinna.
Att håret är ett dött material kan låta hopplöst, men det är det inte alls – allt ligger alltså i hur man tar hand om och skyddar sitt hår innan det hinner bli så pass slitet att det behöver klippas av.

Kan jag reparera mitt hår?

I och med att hår är dött, så kan du inte laga ett hår som går av eller toppar som redan har klyvts. Däremot finns det mycket man kan göra för att förebygga att det går så långt, till exempel genom produkterna man använder som då bör ha fokus på vård, skydd, fukt och stärkande egenskaper – för att förebygga och göra håret så motståndskraftigt som möjligt. Helt enkelt – ge håret skydd och näring för att orka stå emot det dagliga slitaget.
Har man till exempel ett väldigt torrt och frissigt hår, så kan man man förbättra sitt hår genom att tillföra fukt och näring.

Har du redan ett slitet hår men inte vill eller är redo att klippa håret, så finns det också mycket du kan göra med rätt produkter och hantering av håret för att motverka ytterligare slitage, samt skydda håret från att slitas än mer. Det finns mycket produkter idag som kan ge liv till ett hår som annars ser och känns väldigt trött.

Vad kan jag göra för att rädda mitt hår?

För att hjälpa ditt hår att hålla längre och inte slitas lika mycket är det först och främst viktigt att använda dig av högkvalitativa produkter som faktiskt gör gott för ditt hår. Läs på mycket och hitta de produkter som hjälper dig med detta ändamål. Fokusera mycket på fukt, proteiner och så klart alltid värmeskydd om du använder värme. Produkter som ger vård och stärker!
Se till att inte tvätta håret för ofta, var försiktig med ditt hår när det är blött – och minska på bland annat blekningar och färgbehandlingar för ofta (och vill du färga/bleka, se till att göra det hos en frisör för att motverka att håret slits för mycket.)

Summan av kardemumman – det går inte att laga ett hår som går av eller liknande, men det finns däremot väldigt mycket man kan göra för att förebygga att detta ens sker – och så finns det dessutom saker man kan göra för att vårda och ta hand om sitt hår om det är så att håret är slitet. Det finns alltså alltid hopp i att få ett friskt och vackert hår, genom att ta hand om och vårda sitt hår kommer man väldigt långt! 🙂

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 11 =