Hur motverkar man statiskt hår? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur motverkar man statiskt hår?

Varför får du statiskt hår? Hur kan du göra för att motverka detta? Vi är många som upplever att håret blir statiskt och ohanterligt under vinterhalvåret. Det räcker med att borsta håret eller röra vid det så blir det statiskt och ställer sig åt alla håll. Minst sagt irriterande! Här ska vi förklara varför du får statiskt hår, samt några enkla tips för att motverka detta!

Varför får man statiskt hår?

Under vinterhalvåret brukar problemen med statiskt hår drabba väldigt många. Detta beror på att luften här är så torr under vinterhalvåret, vilket är varför håret blir statiskt. Har du dessutom ett torrt hår, så kan problemet bli än mer kännbart.

Tips för att undvika statiskt hår:

  • Fukt, fukt, fukt! Statiskt hår kommer av en torr luft och ett torrt hår, motpolen till detta är att tillföra fukt till håret. Exempelvis en leave-in produkt som balsamspray. Även regelbundna inpackningar för att hålla håret återfuktat och välmående.
  • Hårolja – för att tynga ned stråna en aning, detta ger dels vård och bibehåller fukten i håret som i sig kan motverka statiskt hår, men ger också en liten tyngd till håret vilket gör det något svårare för det att bli statiskt.
  • Spraya lite hårspray i handflatorna och applicera över håret. Använd en mycket liten mängd. Detta kan ta ned det värsta av den statiska elektriciteten när den väl slagit till.
  • Undvik uttorkande produkter, som exempelvis sulfater i ditt schampo. Fokusera på produkter av hög kvalité med mycket fukt, näring och vård för håret.

Upplever du att ditt hår blir statiskt oavsett årstid, så kan det vara så att ditt hår har ett underskott av fukt och är torrt. Det är ett säkert tecken på att ditt hår är i behov av fukt! 😊

Vi vill lyfta dessa produkter utifrån tipsen ovan:

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 14 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − fyra =