Hur får man volym i sitt hår? | Bobby Oduncu Sweden
 • Fri frakt från 299:-
 • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
 • Fri frakt från 299:-
 • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur får man volym i sitt hår?

Volym och liv i håret är någonting många drömmer om, men det kan ibland kännas svårt att uppnå. Volymen håller inte hela dagen, eller så får man knappt någon volym alls. Kanske har du testat flera olika knep för att få och bibehålla en volym i ditt hår, utan resultat?

Här kommer vi att lista olika tips och tricks för att få så mycket volym som möjligt, som håller så länge som möjligt!

Stylepaketet

Tunt eller tjockt hår

Det är många med tunt hår som känner att håret bara lägger sig platt längst huvudet, med varken någon volym eller livfullhet i det. Det kan kännas hopplöst många gånger, där man istället bara slänger upp håret i en tofs eller bulle för att slippa bråka med det. Men även du med tunt hår kan åstadkomma en volym i ditt hår! Det gäller bara att hitta teknikerna, och produkterna, som passar ditt hår.

Även tjocka hår kan kännas tunga och volymlösa, där håret ter sig endast ligga tungt och platt. Med tjocka hår så finns det så klart lite mer hår att arbeta med att få volym i, men tipsen nedan kan givetvis även användas för dig med tjockt hår som önskar extra volym.

Tips för mer volym

 • Undvik att ha balsam för nära hårbotten när du tvättar håret för att undvika att håret vid botten blir för tungt, och eventuellt fettigt snabbare.
 • Se till att inte använda för tunga produkter för ditt hår. Exempelvis bra att undvika silikoner, då dessa lägger sig som en hinna över håret och tenderar att tynga ned.
 • Använd volymgivande produkter, som exempelvis en hårmousse, i ditt fuktiga hår. Föna sedan håret, för en ordentlig volym!
 • Använd exempelvis ett torrschampo som ger en textur till håret. Detta gör det lättare för dig att få upp en volym, och för volymen att stanna. Leta efter ett torrschampo som specifikt utger sig för att ge volym och stadga.
 • Använd en fönborste och med hjälp av denna, föna upp håret  från hårbotten – på det sättet kan du med hjälp av fönen och borsten skapa en härlig volym i hårbotten.
 • Locka ditt hår! Om du vill ha en frisyr med mycket volym, så kan du testa att locka ditt hår och sedan borsta ut lockarna. Kanske inte ett tips för varje dag, då värme sliter på håret – men lite då och då! 😊
 • Fixera din frisyr med en lätt hårspray som inte tynger ned eller lägger sig som en tjock hinna över håret. Leta efter en lättare hårspray som ger en flexibel stadga.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 6 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tolv =