Hur får man håret att växa snabbare? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur får man håret att växa snabbare?

Detta kan nog vara den mest frekvent ställda hårfrågan, någonsin – hur får man långt och vackert hår? Hur får man tjockt hår som växer snabbt? Går det att påverka sin egen hårväxt?
Många drömmer om ett långt och hälsosamt hår, men inte alla har tålamodet eller hårkvalitén nog för att nå sina drömmars hår. Här ska vi hjälpa dig på traven, och ge dig lite matnyttig information om vad det faktiskt är håret behöver för att växa och må bra.

Genetiskt

Är det genetiskt hur långt och tjockt hår man kan få?
Till stor del, ja. Generna avgör en hel del i hur pass tjock, tunt, långt, lockigt, eller rakt hår man har.
Men! Gener är inte allt, många kan faktiskt få ett friskare och längre hår än man tror.

Näring inifrån, miljön utifrån

Ditt hårs kvalité och längd avgörs nämligen också delvis av hur du tar hand om ditt hår och vilken miljö du sätter ditt hår i. Bleker du till exempel ditt hår väldigt frekvent, eller använder värme på ditt hår kontinuerligt utan att använda värmeskydd – ja, då är det dessa faktorer som leder till att ditt hår går av, blir tunt eller tappar sin styrka och kvalité. Du får alltså inte den hårkvalité som du kanske egentligen har möjligheten att ha.

Detsamma gäller näringen inifrån, för det är trots allt inifrån grunden läggs för hur bra håret kommer att må när det väl växer ut. Får du inte i dig den näring som håret behöver för att växa och må bra – så kommer ditt hår inte heller att må så bra som det faktiskt kan göra. Man kan alltså göra ganska mycket själv för att bibehålla sin hårkvalité, eller till och med förbättra den.

Vitaminer och mineralämnen

Våra hår är beroende av olika vitaminer och mineralämnen för att kunna växa normalt och starkt. På samma sätt som att vi behöver vattna en blomma för att den ska växa och frodas, så behöver vi se till att håret får i sig den näring det behöver för att kunna växa och hålla sig starkt och vackert.

Äter man en allsidig kost och har bra koll på att man får i sig rätt mängd vitaminer och mineralämnen så är det bra, men det ofta svårt och ibland omöjligt att veta eller hålla koll på. Många lider av milda brister som kanske inte märks av mer än att man kanske tappar lite mer hår än vanligt, att håret växer långsamt eller inte alls, att naglarna skivar sig eller att huden ser trött och glåmig ut. Misstänker man att man har någon form av brist så är det alltid vettigt att rådfråga läkare, men det är som exempel inte ovanligt att vi här i norden lider av D-vitaminbrist till följd av vinterns ytterst få soltimmar. På samma sätt är det inte ovanligt att man kan ha någon mindre brist av någon annan vitamin eller mineralämne.

Mata ditt hår

Om du vill ha ett hår som växer och har en bra kvalité så är det bra att försöka få i sig en allsidig kost. Man kan här också komplettera sin kost med ett kosttillskott särskilt framtaget för just håret, som då är helt anpassat utefter vad, samt vilket mängd, håret behöver av diverse vitamin och mineralämne, för att kunna växa normalt och må bra.

Exempel på vad håret behöver

  • Biotin.
  • Zink.
  • Pantotensyra.
  • MSM.
  • Selen.
  • Med flera.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 8 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =