Hur får man ett hälsosamt hår? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur får man ett hälsosamt och välmående hår? Bobby Oduncu tipsar!

Bobby får ofta frågan vad hans absolut bästa hårtips är. Han sitter på många bra tips och  råd med sina över 30 år som frisör, men det finns ett råd han vill ge alla som vill ha ett fint och hälsosamt hår – ett bra schampo och balsam!

Det finns många produkter man kan använda för att stärka och ta hand om sitt hår, men själva grunden till ett fint hår ligger faktiskt i schampot och balsamet. Använder du ett bra schampo och balsam, så lägger du en bra grund för att ditt hår ska må bra.

Hur vet man vad som är ett bra schampo och balsam?

En bra grund att gå efter är att använda sig av salongsprodukter, där fokus på innehåll av hög kvalité är högsta prioritet. Har du exempelvis en känslig hårbotten som ofta blir torr och irriterad, så är det viktigt att använda ett schampo som inte gör det värre – då kan en ingrediens som hjälper motverka detta vara Piroctone Olamine, som exempelvis vårt schampo innehåller.

Denna ingrediens motverkar även mjäll och klåda. Har du dessutom en torr hårbotten, så kan det vara bra att försöka undvika sulfater. Sulfater är ett vanligt innehåll i löddrande produkter så som schampo, tvål, diskmedel.

Varför ska man undvika sulfater?

Sulfater är effektivt fettlösande, och fungerar väldigt bra i att avlägsna olja och fett – men sulfater kan inte skilja på det fett du vill tvätta ur håret, och dom naturliga oljor som behöver vara kvar i håret. Så det sulfater gör i ditt hår och hårbotten, är att det tvättar rent väldigt effektivt – men tar då bort all olja i håret, olja som egentligen är menat att skydda ditt hår och hårbotten.

Istället kan du då få en uttorkad och irriterad hårbotten som lättare reagerar med klåda, vilket också kan leda till att ditt hår blir fettigt ännu snabbare, då hårbotten börjar producera ännu mer olja för att överkompensera torrheten. Därför kan många uppleva att håret snabbt blir fettigt, trots att man kanske precis tvättat sitt hår. Därför kan det vara fördelaktigt att undvika sulfater i sitt schampo.

Balsam – ett viktigt skydd för håret!

Ett balsam kan vara så olika för olika behov, vad som är bra för ens hår – men en bra grundpelare är att försöka hitta ett balsam som dels jobbar bra ihop med det schampo man använder, dels har ett innehåll som håller en hög kvalité. Syftet med balsamet är att efter schampot stänga fjällskiktet, för att håret efter tvätt ska skyddas bättre mot värme, slitage, smuts och diverse andra yttre påfrestningar som kan skada och slita på håret.

Någonting du kan hitta i exempelvis vårt balsam, är hydrolyserade veteproteiner. Dessa verkar genom att tillföra och bevara fukten långt in i hårstrået, samt tillföra peptider som ger en fyllig känsla. Hydrolyserade veteproteiner hjälper till att skydda mot yttre stressfaktorer, och kan hjälpa till att sammanföra kluvna hårtoppar för att motverka ytterligare slitage.

Som Bobby alltid säger …

”själva grunden till en hälsosam hårvårdsrutin, är ett riktigt bra schampo och balsam. Det är i duschen det börjar, där sätter du dom första förutsättningarna för håret att må så bra det bara kan. Ger du ditt hår ett schampo och balsam av hög kvalité med fokus på bra ingredienser, så kommer ditt hår att tacka dig.”

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 − 2 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =