Hur får man ett friskt och vackert hår? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur får man ett friskt och vackert hår?

Många drömmer om ett friskt, starkt och vackert hår. Samtidigt som många både färgar, bleker, och använder värmeverktyg på sina hår. Det finns mycket i vardagen som sliter på våra hår. Frågan är då – går det att få sitt slitna hår hälsosamt och vackert igen?

Hår är dött

Hår är dött material. Detta kanske låter hopplöst, men hopplöst är det aldrig! Detta är dock bra att ha i åtanke, för att från början  se till att ta hand om sitt hår och förebygga slitage. Det finns mycket man kan göra för att skydda håret och förebygga ett slitet hår, där bland annat bra produkter av hög kvalité spelar stor roll – och även hur man hanterar sitt hår i sitt vardagliga liv. Du kan inte laga ett hår som redan gått av, men du kan göra väldigt mycket för att ta hand om och vårda det hår som finns. Det finns med andra ord mycket hopp för att få ditt drömhår!

Borsta varsamt

En bra sak att tänka på, är att inte vara för hårdhänt mot sitt hår. Tänk på att om du drar och sliter i dina hårstrån, så kan dessa till slut gå av. Många borstar håret ganska hårdhänt, och där vi vill tipsa om att börja borsta håret mer varsamt! Se på ditt hår som ett ömtåligt material som alltid behöver en varsam behandling. När du borstar, kan du först och främst se till så att du använder en bra borste som reder ut tovor och trassel – utan att slita och dra i stråna. Sedan ska du alltid börja borsta nedifrån och upp, för att så skonsamt som möjligt reda ut eventuella tovor och trassel.

Protein och fukt

Håret är uppbyggt i flera lager – hårstrået går att likna en lök, där exempelvis det yttersta lagret kallas ”fjällskikt”, och är det lager som skyddar hårstråets inre lager, detta kallas ”cortex” och är det som håller ihop hårstråt. Hårstrået är bland annat uppbyggt av protein (keratin) – Ett hår är i behov av både protein och fukt, för en optimal hälsa. Det gäller att hitta en balans mellan fukt och protein för att håret ska må som allra bäst, där vissa hår är i större behov av fukt medan andra i större behov av protein.

Det kan till en början vara svårt att hitta den där balansen, men väl värt det när man märker att håret mår bra och man hittat en bra balans mellan just fukt och protein! Ett hår som känns svagt, lätt bryts av, mer håravfall än vanligt och om stråna känns gummi-liknande så kan man ha för mycket fukt i håret. Då kan man behöva balansera ut detta med mer protein.
Om ett hår istället känns skört, bräckligt, saknar glans och känns torrt och frissigt så kan du ha fått för mycket protein i håret. Då kan man istället behöva balansera ut detta med mer fukt.

Användbara tips i vardagen

  • Tvätta inte håret för ofta, ett blött hår är skörare och mer benäget att slitas på.
  • Använd produkter av hög kvalité!
  • Ge håret näring inifrån. Hårets kvalité börjar inifrån!
  • Om du ska färga/bleka håret, gå till en frisör som kan bedöma vad ditt hår klarar av samt anpassa produkterna som används för vad just ditt hår behöver och klarar av.
  • Använd alltid värmeskydd vid användning av värmeverktyg!
  • Sov med exempelvis en lös fläta om du har lite längre hår, för att undvika att ligga och skava och slita på håret under natten.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − sju =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + nio =