Hur får du din styling att hålla? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur får du din styling att hålla?

Visst är det frustrerande när man lägger ner tid och omtanke på att styla sitt hår, och att stylingen sedan inte håller i mer än någon timme? Vi alla vet att det kan ta lång tid att locka håret, föna det, platta eller annan styling – då kan det vara minst sagt tråkigt om denna styling inte håller alls så länge som man vill och hoppas. Här ska vi med hjälp av frisören Bobby, hjälpa dig att hitta knepen för att få din styling att hålla längre!

Preppa

Det här är någonting som inte alla tänker på – men förarbetet innan du börjar stylar ditt hår är precis lika viktigt som själva stylingen. Att preppa håret ordentligt är en förutsättning för att håret ska kunna hålla kvar den styling du vill göra. Vi kan likna detta vid att måla en vägg – det är en hel del grundarbete som behöver göras innan själva målningen, för att få ett så hållbart och snyggt resultat som möjligt. Detsamma kan sägas om att styla ett hår – det finns en del grundarbete man kan behöva göra för att maxa chansen att stylingen ska hålla längre (och se finare ut).

Några steg att tänka på för att få en bra grund

Det första steget, som Bobby brukar nämna överlag, är själva grunden i allt som har med hårvård att göra – ett bra schampo och balsam av hög kvalité som ger håret fukt och näring. Schampot och balsamet du använder lägger hela grunden för ditt hår och dess välmående, och har också en betydande del i hur väl din styling kommer att hålla. Får ditt hår bra med rengöring, fukt, proteiner och vård från ditt schampo och balsam, resulterar detta i en bättre kvalité på håret – vilket i sig leder till att din styling både kommer hålla bättre och se mycket finare ut.

5 enkla tips

  • Se till att använda inpackningar och mycket fukt inför din styling.
  • Om du upplever att exempelvis lockar går ur ditt hår väldigt snabbt, så kan du prova att preppa håret med någon produkt som skapar en textur.
  • Bra värmeverktyg är viktigt, exempelvis att locktången/plattången behöver ha ett reglage där du kan reglera värmen (för att inte bränna ditt hår).
  • Om du använt ett värmeverktyg – låt alltid håret svalna ordentligt innan du börjar fixera/röra/borsta håret. Börjar man dra eller pilla i en styling som fortfarande är varm, så kan frisyren går ur eller förstöras. Detta då håret fortfarande är formbart medan det är varmt/ljummet. 😊
  • När håret har svalnat, fixera din frisyr med exempelvis en hårspray eller annan stylingprodukt som hjälper din styling att hålla längre.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =