Hur bevarar man hårfärgen? | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Hur bevarar man hårfärgen?

Har du nyligen färgat ditt hår och vill att färgen ska bevaras så länge som möjligt, eller upplever du ständigt problemet med att din fina nya hårfärg tvättas ur och blir dassig eller tråkigt efter bara några tvättar? Det finns några enkla knep du kan ta till för att bevara din hårfärg längre, här nedan ska vi hjälpa dig med detta! 🙂

Sulfatfritt schampo

En viktig sak att tänka på i sina hårvårdsprodukter är vilket schampo man använder – vill du att din hårfärg ska hålla sig fin länge, och inte tvättas ur så snabbt, så är ett sulfatfritt schampo A och O. Sulfater är som vi tidigare skrivit om, kraftigt fettlösande och rengör väldigt effektivt – för effektivt, när det kommer till håret, där sulfaterna istället torkar ut samt drar ur färgen mycket snabbare ur ditt hår. Använder du schampo med sulfater så kommer din färg att tvättas ur betydligt snabbare. Är du mån om att behålla färgen och lystern i ditt hår, så investera i ett schampo fritt från sulfater – ett schampo som är färgbevarande och vårdande.

Skydda ditt hår

Även saker som värme kan bidra till att din hårfärg inte ser lika fin ut lika länge. Exempelvis om du duschar håret i väldigt varmt vatten, eller om du regelbundet använder dig av värmeverktyg. Försök att sänka temperatur på duschen när du tvättar ditt hår, och var noggrann med att alltid använda värmeskydd när du använder dig av tänger eller fön.

Färgbevarande egenskaper

Leta efter produkter med färgbevarande egenskaper. Exempelvis så innehåller flera av våra produkter hydrolyserade veteproteiner, som både skyddar och stärker håret – och därmed även skyddar din hårfärg från att blekna allt för snabbt.

Torrt hår

Ett färgbehandlat hår tenderar ofta att bli torrt och se lite matt ut, så generellt är det viktigt att ta hand om sitt färgade hår för att det ska se fint och hälsosamt ut. Ett färgat hår är ofta i ännu större behov av vård och fukt, så se till att investera i produkter som ger ditt hår det som behövs för att håret ska må bra och hålla sig fint.

Hur ofta ska man tvätta håret?

I och med att din färg tvättas ur lite grann vid varje tvätt – avsevärt mindre om du använder sulfatfria och färgbevarande produkter, men fortfarande lite grann – så är det klokt att se till att inte tvätta ditt hår för ofta. Överlag så är det bra att inte tvätta sitt hår för ofta, men kanske ännu viktigare om du har ett färgat hår. Var tredje dag, eller ungefär 1-2 gånger i veckan, kan vara värt att prova. Det är givetvis individuellt ofta man vill tvätta sitt hår, men ju längre tid mellan tvätt – desto bättre för din hårfärg! 🙂

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 1 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 + fyra =