Frågestund om hår | Bobby Oduncu Sweden
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.
  • Fri frakt från 299:-
  • P.g.a kraftigt ökad efterfrågan har vi just nu viss leveransfördröjning. Tack för ert tålamod.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

Frågestund om hår

Vi bad er på Instagram att ställa frågor till oss och Bobby som vi sedan svarar på i ett inlägg här i bloggen. Så i detta inlägg kommer ni att få läsa om vanliga frågor kring hår och hårvård, samt svaren på dessa – häng med!

”Skaver/sliter torrschampo på håret?”
Det är svårt att svara på för alla torrschampon, då innehållet kan variera – men vi kan i alla fall säga att vårt torrschampo inte sliter eller skaver på håret.

”Jag tvättar mitt hår varje dag, har ni något tips på hur jag ska känna mig ren i håret utan att tvätta så ofta?”
Det kan vara svårt att börja vänja av håret vid att tvättas varje dag, då håret till en början kan kännas väldigt fett snabbt och det kan kännas både ofräscht och otrevligt. Det du kan prova är att vänja av sakta, börja med att tvätta håret varannan dag istället för varje dag. Se till att schamponera håret två gånger när du väl tvättar det (och använd ett sulfatfritt schampo för att motverka en uttorkad, irriterad hårbotten som då kan överproducera fett). När det sedan känns okej att tvätta håret varannan dag, testa att låta det gå två dagar emellan. Helt enkelt – testa dig fram, försök ha lite tålamod för att låta håret vänja sig. För att underlätta mellan tvättar så kan du använda dig av ett torrschampo när håret börjar se lite fett ut, detta kan förlänga känslan av ett nytvättat hår.

”Hur använder jag torrschampo? Och när ska jag använda det?”
Torrschampo applicerar du i hårbotten för att absorbera överflödigt fett, och således ge intrycket av ett nytvättat hår. Du sprayar torrschampo endast i hårbotten, enklast är om du delar upp håret och sprayar bena för bena. Massera sedan in produkten lite lätt.
Torrschampo kan du använda när håret börjar se lite fett ut – men om du använder ett torrschampo som exempelvis vårt torrschampo, så kan du även använda den som stylingprodukt. Vårt torrschampo ger nämligen stadga och volym till hårbotten, så den kan man använda både för en torrschampo-effekt, men också som stylingprodukt.

”Kan man använda ert balsamspray-värmeskydd även på torrt hår?”
Jajamen! Det går alldeles utmärkt. I torrt hår ger den en härligt återfuktad, vårdande och utredande effekt, och i och med att den har ett värmeskydd så passar den jättebra att applicera i torrt hår innan man exempelvis ska locka eller platta sitt hår. Ett tips är att spraya den i handen, och applicera den i håren från händerna. På det sättet är det enklare att känna så att man verkligen får produkt i hela håret (viktigt nämligen att man får värmeskyddet i hela håret, för att hela håret ska skyddas mot värmen.)

”Hur ofta kan man använda er inpackning?”
Du kan använda den hur ofta du vill, vi brukar rekommendera ca en gång i veckan eller var tredje tvätt, men det är så klart individuellt hur ofta man själv känner att man vill eller behöver använda den. Så det väljer du lite själv, men rekommenderat är ungefär en gång i veckan 🙂

”Snälla kan ni göra en body lotion, kroppstvål och body mist?”
Vilka otroligt härliga önskemål, du är inte ensam om att önska detta – vi får helt enkelt se vad framtiden har att komma med…

”Jag har klippt mig jättekort, blekt håret. Vad ska jag använda för produkter?”
Först och främst är ett bra schampo och balsam den viktigaste grunden i all hårvård. Där lägger du hela grunden för ditt hår. Sedan är en bra inpackning en väldigt härlig och bra sak att använda sig av, speciellt när man har ett färgbehandlat/blekt hår. Använder du dig av värmeverktyg? Då är ett värmeskydd jätteviktigt för att håret inte ska brännas och slitas/gå av (vårt värmeskydd är i form av en balsamspray, som är vårdande och utredande.) Sedan bra att använda sig av stylingprodukter som inte sliter på håret, utan är skonsamma och skyddar/vårdar håret. Kika gärna igenom vårt sortiment om du vill ha salongsprodukter med ett väldigt högkvalitativt innehåll:

”Ska man använda inpackning före balsam?”
Svar ja! Inpackning ska alltid användas före balsam.

”När kommer saltvattensprayen?”
I slutet på maj! 😀

”Hur ska man använda er hårolja? Era produkter luktat väldigt gott!”
Först och främst, tack snälla för fint omdöme!
Oljan kan du välja att antingen ha i fuktigt hår, eller i torrt hår. Du tar ungefär 1-2 pump (mer om du har långt och/eller tjockt hår) och fördelar jämnt genom håret. Tips att sprida ut oljan i handflatorna innan du applicerar den i håret, för att få oljan jämn i håret. Oljan används för att motverka friss, ge glans och mjukhet samt ge ett skydd till håret. Oljan ger näring och bibehåller fukten i håret.

”Hjälp! Det stick, klias, ömmar i hårbotten, håret rasar av! Blodprover normala.”
Oj, detta låter verkligen jobbigt. Har du provat att rådfråga en hudläkare? Hudläkare är specialister på just huden, vilket ju hårbotten är. Det är så svårt att svara på/hjälpa dig i detta, men viktigt är att försöka använda så skonsamma produkter som möjligt, försöka hitta någon hjälp hos exempelvis en hudläkare. Om du vill ställa fler frågor är du varmt välkommen att maila till oss, så kan vi försöka se om vi kan hjälpa dig på något sätt: kundtjanst@bobbyoduncu.se.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 8 =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre + åtta =