5 hår-misstag som nästan alla gör… | Bobby Oduncu Sweden
 • Fri frakt från 299:-
 • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.
 • Fri frakt från 299:-
 • Beställningar innan 14:00 skickas samma dag.

✔ Tillverkat i Sverige  ✔100% Veganskt  ✔ Cruelty free

5 hår-misstag som nästan alla gör…

Det är inte alltid så lätt att veta vad man bör eller inte böra göra med håret, hur ska man egentligen hålla koll på alla saker som är bra att tänka på för att bibehålla ett friskt och starkt hår…?
I det här inlägget vill vi därmed lista 5 väldigt vanliga misstag som nästan alla gör, eller har gjort någon gång, med sitt hår.

Vanliga hår-misstag

 • Du duschar håret i hett vatten:
  Visst är det skönt att duscha riktigt, riktigt varmt? Nästan så att det bränns på huden. Men visste du att för hett vatten inte är bra för håret? Duschar du håret i väldigt varmt vatten, så kan du torka ut både hår och hårbotten – och om du har färgat hår, så släpper hårfärgen snabbare om man duschar i hett vatten.
 • Du går och lägger dig med blött/fuktigt hår:
  Du kanske har duschat nära inpå läggdags, och vill skona håret från värmen från en hårfön – men då är det helt klart att föredra att du torkar håret torrt med lagom värme, för går du och lägger dig med ett fuktigt eller blött hår, så kommer du att ligga och skapa friktion mot håret under natten – vilket leder till slitage, då ett blött hår alltid är mycket skörare än ett torrt hår.
 • Du skapar för mycket friktion:
  Hur gör du när du masserar in ditt schampo? Det många gör är att man gnuggar in schampot alldeles för hårt/intensivt, vilket kan skapa friss och slitage på håret. Det behövs en skonsam teknik med fingrarna för att massera in schampot, istället för att gnugga. Försök att använda mjuka fingertoppar genom hela håret när du masserar in ditt schampo, istället för att gnugga hårt med handflatorna.
 • Du skippar värmeskyddet:
  Om du använder värme på ditt hår så är värmeskydd A och O för att ditt hår inte ska brännas, slitas och till slut gå av. Skippa aldrig värmeskyddet, inte ens vid enstaka tillfällen – värmetänger och fön sliter mycket på håret, därav vikten av ett bra värmeskydd som skyddar håret från att brännas och gå av.
 • Du använder inte balsam:
  Alla hår, oavsett hårtyp, som använder schampo – behöver använda balsam. Oavsett hur bra håret kanske känns enbart med schampo. Använder du bara schampo och inte balsam, så lämnar du hårets fjällskikt öppna – vilket leder till att hårstrået står öppet och är mycket mer sårbart mot smuts, yttre påfrestningar och slitage. Ett balsam stänger fjällskiktet, och detta är något som alla hår behöver för att skyddas mot onödigt slitage – och hålla sig friskt längre.

Sök efter ett blogginlägg eller en produkt

Du har väl inte missat vår nyhet- ett hårvax i världsklass

Kika in våra produkter

Tack för att du läser vår blogg. Dela gärna inlägget med andra

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på whatsapp
WhatsApp
Anicia Eriksson
Anicia Eriksson

Jag heter Anicia S Eriksson och jobbar bland annat med Bobby Oduncu Swedens sociala medier, marknadsföring och kundtjänst.

Min stora passion i livet, förutom hår och hårvård, är skrivande! Jag hoppas att ni ska trivas här med vår blogg. Jag kommer att trivas med att skriva den! 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + sex =

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − åtta =