uteliggare är oxå människor och är lika mycket värda

uteliggare är oxå människor och är lika mycket värda även om det gått snett för dom. Ok vissa har ibland sig själva att skylla men ändå nån ska inte döma dom. Jag köpte tidningen situation Stockholm som ändamål går till uteliggare. Vi pratade en stund och dom fick beklaga sig att även deras barn bor på gatan. Alla får ju inte hjälp, flesta får sova på hembärget men alla får inte plats där. Bilden tog jag på södermalm och där finns det för mycket uteliggare som är alkoholister eller narkomaner, alla är självklart inte det men väldigt många.

Under mina 6år som jag bodde i Gamla stan så hittade jag flera gånger uteliggare i min trappuppgång fast det var 3olika koder så lyckades dom in i dom 2första men 3koden kom ingen igenom. Jag och två grannar bodde i hela fastigheten. Självklart bad jag dom fint att lämna trappan och ibland såg jag kanyler i armarna och det var riktigt otäckt så då sa jag till men gjorde inte så mycket närmande, man ska vara snäll men ändå försiktig då nån är påtänd och kanske uppfattar situationer hotfull så tala med såna med ett leende. 

Under vintrarna så gjorde det ont i mig att se nån frysa ihjäl ute i snön. Vid ett tillfälle så ringde jag ambulans då en man brutit benet och sov i min trappa. För jag försökte tala om för honom att han måste lämna min trappuppgång men insåg att han inte kunde gå. 

Det gjorde verkligen ont i hjärtat att se en vuxen människa ligga där helt hjälplös och nästan frysit ihäl. När ambulans personalen kom så bad jag dom att vänta 2minuter så jag hann springa upp till min vinds atelje där jag fyllde 2påsar med kläder och även la i smörgår och massa frukt.

Jag la i flera märker plagg som jag gillade men som inte var mina senaste fynd, jag tyckte att det gjorde mer nytta på honom än att ligga i garderoben. Vård personalen hade inte sett nåt liknande där nån vandaliserade min trapp och sen så ger jag en massa kläder till denna person.

Jag tycker att flera borde hjälpa andra och att inte se ner på människor som har det sämre för att om dom fick välja så tror jag inte dom skulle välja att bo på gatan utan dom har väl haft massa problem med nån form av missbruk eller så har nåt tragiskt hänt, det ena kan leda till det andra så otur kan många råka ut för.

Vi ska skatta oss lyckliga som har det bra i livet med alla förmåner som vi har i detta land…

Med detta inlägg ville jag att flera ungdommar som vuxna ska tänka till innan vi dömer nån, det kan faktist hända även snälla och bra personer…..

Vi är alla människor och borde bry oss lite mer om varandra stor kram med massa kärlek Bobby

Följ Bobby direkt i din mobiltelefon

15 tankar om “uteliggare är oxå människor och är lika mycket värda

 1. Anne says:

  Du har ett gott hjärta Bobby. Jag önskar också att folk skulle vara mindre dömande. Vi har det bra i detta land, men det är på väg utför rejält. Om det fortsätter så här med neddragningar överallt och en försäkringskassa som nekar riktigt sjuka människor sjukpeng osv så kommer det snart att finnas avsevärt många fler uteliggare på gatorna. Trevligt att läsa att en ”poppis” person som du är redo att hjälpa behövande. Kram.

 2. Eve says:

  Bra skrivet! Jag håller med dig fullt ut.
  Det spelar ingen roll vad en människa har på sig, Eller inte har på sig.
  Eller om dom har ett hem eller inte. Det är fortfarande människor.
  En gång var jag på resa genom sthlm, Då gick det en uteliggare genom tåget och frågade efter ett par kronor till mat. Jag hade mest bara sedlar så jag gav honom
  alla mina småpengar. Sen satt jag å tänkte över hans livssituation. Tänk att han måste göra så varenda dag för att få mat. Sen såg jag människor som skakade på huvudet när
  han sträckte fram handen. Då fick jag så fruktansvärt ont i magen. Hur kan man neka honom ett par kr?
  Så jag sprang efter honom, Ut på perongen å gav honom allt jag hade i plånboken.
  Det va inte så mkt men han hade mera nytta för dom än vad jag hade. Jag höll på att missa mitt tåg bara för det, Men det vare värt. Jag mådde hundra gånger
  bättre och jag tror faktiskt han gjorde det med..

 3. Kashaya says:

  Härligt att se någon som inte är rädd för att prata med dem eller låtsas att de inte ser dem. Det kan betyda väldigt mycket för dem att bara bli uppmärksammad och få prata lite, tro mig. Jobbar med att ge juridiskrådgivning åt hemlösa och de flesta är väldigt trevliga men i stort behov av att få prata och få lite kontakt.

 4. johanna says:

  BOBBY! du är fin. rakt igenom. jag får ont i magen när jag ser sånnt här, men på ngt sätt blundar jag för det (omedvetet) fast jag innerst inne vet att det är allvar. det känns inte som att folk idag bryr sig, men detta inlägg fick mig att tänka till. och att någon som du, som många ser upp till tar upp detta betyder mycket. tack gud för att det finns människor som du!

 5. jenna says:

  Det där var det absolut finaste och mest läsvärda inlägg jag läst på länge!

  Gud vad omtänksamt av dig och ge kläder till dom !

  Forsätt och vara den du är!
  Håller med helt och hållet

  Puss &kram från jenna!

 6. Elin says:

  Vad gullig du är det e sant det du säger du har rätt , Vi människor har glömt bort varandra alldeles för mycket ,vi borde bry oss mer om varandra. Alla människor är lika värda !

 7. dani says:

  Du är sjuk! Det låter som att den enda anledningen som du skriver sånt för är att synas! Vem bryr sig vad du la in i påsen, har man vanan att donera saker så brukar man inte skryta om hur mycket och hur ofta man gör det. Verkar som att det din första gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.